SEAT Cupra.net - SEAT Forum

SEAT Cupra.net - SEAT Forum (http://www.SEATCupra.net/forums/index.php)
-   Ibiza Mk2 (http://www.SEATCupra.net/forums/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Change auto adjust clutch cable to manual? (http://www.SEATCupra.net/forums/showthread.php?t=243456)

italian job 16-11-2009 14:23

Change auto adjust clutch cable to manual?
 
I have just bought a 97 Ibiza cupra 2.016v as a winter car while i do an ABF engine swap on my mk2 golf.The golf origionally came with an auto adjusting clutch cable that i was able to change to a manual adjusting one off a 1.3 golf,is there an Ibiza with a manual adjusting clutch cable that i can substitute the cable from?

Cheers Paul.

Fl@pper 16-11-2009 16:18

can you not use the same cable as the golf one ?

M1KEH 16-11-2009 16:21

I'd imagine you'd have to use the 1.3 golf one... Although it may require modifying one end or something. Think all the ibiza's came with auto adjust.

italian job 16-11-2009 17:51

Thanks for the replys,i'll have a look at the golf one,just wondered if it was a common swap as per the older golf.

Fl@pper 16-11-2009 20:21

sadly not had many swapovers with so many being around already loaded with an ABF butthe standard auto cable isn't too bad considering it's route

more looking into the tdi pedal box and converting it back to hydraulic myself

italian job 16-11-2009 20:37

Cheers i suspect my clutch is foobar'd but thought a quick cable change might solve my problems,will be checking the pedal box for cracks but deep down i know i need to man up and take the box off

Paul.

CraigW 16-11-2009 20:40

Quote:

Originally Posted by M1KEH (Post 2683024)
I'd imagine you'd have to use the 1.3 golf one... Although it may require modifying one end or something. Think all the ibiza's came with auto adjust.

The 1.4 ibizas came with a manual adjusting. Im sure all the 085 boxes use a manual cable.

italian job 16-11-2009 22:56

Quote:

Originally Posted by Cruiser87 (Post 2683383)
The 1.4 ibizas came with a manual adjusting. Im sure all the 085 boxes use a manual cable.

Good info,cheers.

Paul.

Cupra Kid 17-11-2009 21:00

I've searched quite a lot on this, apparently there is a manual Golf GTi one which fits and a polo 1.6 also however i've never had the cash or the time to order them and see which one i need.


All times are GMT +1. The time now is 06:56.



Website 2014 SEATCupra.net

Disclaimer: SEATCupra.net is not an official SEAT site and is not affiliated to SEAT in any way. Visit the Official SEAT Website.

SEATCupra.net are not directly responsible for information which maybe posted in this forum.
All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.
The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of SEATCupra.net or SEAT
All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.