AMD Technik



Go Back   SEAT Cupra.net - SEAT Forum » Diagnostics, Tuning and Modification » VAG-COM & Diagnostics » Vag-Com 'help' Requests

Vag-Com 'help' Requests Do you need a code read / help with some datalogging? Ask in here (remembering this is an ask for favours...) Commercial autoelectricians are not welcome to post.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 06-05-2012, 13:17   #1
lusty2zero
Full Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: hemel
Posts: 37
lusty2zero has 10 points
MK4 FR ECU Change

Hi Guys wondered what I need to do to fit a cupra ECU 038906019nt onto my FR?
lusty2zero is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 14:14   #2
mk4 cupra
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: hull
Posts: 2,044
mk4 cupra has 10 points
Why where u wanting to do this may I ask
__________________
yellow n black Mk4 tdi cupra project
http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=347494
mk4 cupra is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 12:53   #3
lusty2zero
Full Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: hemel
Posts: 37
lusty2zero has 10 points
To get the higher bhp that the Cupra has
lusty2zero is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 00:17   #4
Bondiblu
Enthusiast
 
Bondiblu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Cheshire
Posts: 1,665
Bondiblu has 10 points
Injectors are different for a start, turbo geometry is different aswell, therefore VNT control maps are different, and there are other software differences too. 038906019NT is the Cupra TDI BUK ECU, and your FR is probably the 038906019NJ BLT ECU, both have different injector duration maps and these work hand in hand with the Start of Injection (timing). Basically, it's not the way to do it.
__________________
Cupra TDI now gone, replaced with another German flying machine.....
Bondiblu is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2012, 11:16   #5
lusty2zero
Full Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: hemel
Posts: 37
lusty2zero has 10 points
Thanks for the info I guess I will have to get my old ECU flashed with a new map!
lusty2zero is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2012, 22:12   #6
Bondiblu
Enthusiast
 
Bondiblu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Cheshire
Posts: 1,665
Bondiblu has 10 points
Quote:
Originally Posted by lusty2zero View Post
Thanks for the info I guess I will have to get my old ECU flashed with a new map!
It think thats the best route to be honest. Have you got the NT ECU?
__________________
Cupra TDI now gone, replaced with another German flying machine.....
Bondiblu is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

« Previous Thread | Next Thread »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

(View-All Members who have read this thread : 15
ANDYH1966, big rich, Bondiblu, gregdaisley, hpoolsteve, ibiza20vt, lusty2zero, martinslc89, mk4 cupra, Phil_JJ, processpaul, Red ibiza, tony323ci, towcester vag
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:59.




Website © 2014 SEATCupra.net

Disclaimer: SEATCupra.net is not an official SEAT site and is not affiliated to SEAT in any way. Visit the Official SEAT Website.

SEATCupra.net are not directly responsible for information which maybe posted in this forum.
All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.
The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of SEATCupra.net or SEAT
All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.