Issue with driver's door not opening

daniel_ley

Active Member
Mar 3, 2018
85
31
Dudley
Anyone ever had issues with doors not unlocking/opening?

Seems to only happen when it's freezing cold but lately on my partner's 17 plate Leon the driver's door won't unlock and can't be opened from the inside or out.

For the 3 years I owned the car from new I never had the issue so seems odd it's started now... we did recently fit the sweeping wing mirror indicators, would it be stupid to think this might be related?

I know how sensitive electrical systems can be in cars, and also we lost the automatic opening and closing on the window on the driver's door too which had never happened before, seems a bit weird that two things have now gone wrong with the same door since we fitted the indicators?

Cheers.
 

Brian Gordon-Stables

Active Member
Jan 16, 2020
423
148
Leicestershire, UK
It could be unrelated as maybe the door module might be having having issues. I know people have had issues with them in the past.

Are you able to put the original indicators back in and see if that makes a difference? Would be my first port of call to put it bakc to stock settings.
 

CupraGeezer

Active Member
May 11, 2018
349
159
If it only happens when it's cold, are you sure the door is locked rather than the door seals being frozen up? I've had that a few times.
 

daniel_ley

Active Member
Mar 3, 2018
85
31
Dudley
If it only happens when it's cold, are you sure the door is locked rather than the door seals being frozen up? I've had that a few times.

Yeah it's definitely still locked, there is no movement from the door at all and you can't even hear it unlocking.
 

daniel_ley

Active Member
Mar 3, 2018
85
31
Dudley
It could be unrelated as maybe the door module might be having having issues. I know people have had issues with them in the past.

Are you able to put the original indicators back in and see if that makes a difference? Would be my first port of call to put it bakc to stock settings.
Yeah I think we may have to try that, although the issue definitely has never happened when the temperature is warmer, consistently happens when it's cold so I'm hoping it's unrelated to the indicators!
 
AT Designs, Custom Badge Design for forum members