Boost Problem

arron2004

Cupra Boy
Mar 1, 2007
903
0
Nottingham J25 M1
Hi guys had a maf gon on my car couple months ago and it was not boosting correct as when i brough car it hit 15psi on a unkown map. Now i brought a new maf and it did not correct the problem so i unplugged it and used car with it unplugged for a while. In that time i fitted a pro alloy fmic. Now i have been payed i have brought a new maf and it hits 15psi and drops right down to 8-10 psi and does not feel no where near as quick as when maf was unplugged? i can see for boost leaks is it worth buying a new N75? no faults are coming up on vag com, or could it be due to the fmic ?
 

Reuvers

I is a Dutch man!
Oct 30, 2007
3,374
0
Netherlands
i don't know how much you make a month, but if your solution to all problems is buy something new and hope it works, then I hope a lot!

get the car on vagcom and start from there
 

arron2004

Cupra Boy
Mar 1, 2007
903
0
Nottingham J25 M1
nice one cus! And reuvers i make enough to pass me buy plus the 1st maff came up as a fault on vag com and i did a little reading that this controlls your boost and can be a problem! I just went out in it now and it not even making 10 psi only 9 ish i gutted just really want to know how to sort this
 

arron2004

Cupra Boy
Mar 1, 2007
903
0
Nottingham J25 M1
When you fitted the Pro Alloy intercooler what map sensor did you use? Your original one or did you change it?
i used the original map sensor i think but there was one in the kit that i brought used off neils ibiza cupra :headhurt: but not 100 % on which one i used! Could my split-R need adjusting? as in its letting boost off to easy?
 

arron2004

Cupra Boy
Mar 1, 2007
903
0
Nottingham J25 M1
i just fitted the other map and it has made no difference but that map sensor has spent a few nights out in the rain so is it worth investing in a new 1? I found out who the map/chip was done with chipped uk .com so i not got a clue! Could do with some one local to have alook for some beer tokens
 
Last edited:

arron2004

Cupra Boy
Mar 1, 2007
903
0
Nottingham J25 M1
so happy today car fixed.

as you may have read guy's i was having some problem's with my boost. It was going up to 12psi and dropping to 6 and not going any higher. So after a new maf and coil pack's and plug's which it needed it was still not boosting correct. So again i checked for boost leak's none found. Replaced map sensor. Still not boosting. But i unplugged maf and it boosted up to 14ish psi as befor. So i double checked maf no faults. Yesterday my new induction kit jetex come. And what a diffserence it's boosting to like 16psi pulling harder and better than ever befor. It feel's like a new car to drive.
 

arron2004

Cupra Boy
Mar 1, 2007
903
0
Nottingham J25 M1
nice one guys it just made a cheekysmile on my face when a audi a6 3.2 quattro tryed to have me today on way home from work up the dual carrige way and i pulled away and left him but then had to start braking for roundabout but he was giving it its all ! I LOVE CUPRA POWER! My spanish mules did me proud!
 
EBC Brakes Direct - picture of brake discs and pads