• We're live with the new site! Please let us know what you think in this thread. Also let us know if you spot any quirks.

Vag-com on Vista

pickie

Full Member
Jul 8, 2005
222
0
ok been pulling my hair out for hours now :( got a lappy with vista on it and the ebay cable :), installed the drivers changed com ports ect, got vagcom 409.1s. vag com reports the cable being present and ok, the odbii test reports its a compattable odbii interface and the program should work fine, however no matter what modual i select it comes back with " No responce from controller " ive tryed different drives and com port settings ?? all with the same result, i had this cable on a xp laptop before and it worked fine all the time ???
 

pickie

Full Member
Jul 8, 2005
222
0
well ive uninstalled it and reinstalled with 2 different driver versions now :(
 

Romeoisgraham

Mr Harris
Aug 14, 2007
842
0
On the run
public.fotki.com
I have vag com installed on my laptop, i have the usb to serial cable, and have installed the driver. I plug it in to the cupra as an engine man light has come on and then do a full scan........ once its done that what do i do????

Ive tried to erase all DTCs but it then says about a registry, what the hell is this? I called a mate and he says i need a crack code. Anyone know where to find this and what to do next?????

Please help ive had a bloody bad day, lost my job, skint and im thirsty.
 

aBoijj

Active Member
May 20, 2009
104
1
Midlands
Just skimmed this thread. Thought it was worth mentioning that COM3 on laptops tends to be used for the modem if its equipped with one - COM2 is the safest bet usually. People who have newer laptops with no physical COM port would also get away with using COM1.

I'm gonna order me an ebay special cable to have a look at the shareware version of vagcom to evaluate it against my needs.
 

dave_6

Active Member
Apr 26, 2005
193
0
Essex
If you scan just the engine then you can clear the DTC's with the shareware version
doing a full scan wont allow you to clear all codes at onces so with the shareware you need to go through one section at a time and clear

think thats right anyway

Cracks arent allowed or advertised on this forum so you wont be answered on that part of the post


I have vag com installed on my laptop, i have the usb to serial cable, and have installed the driver. I plug it in to the cupra as an engine man light has come on and then do a full scan........ once its done that what do i do????

Ive tried to erase all DTCs but it then says about a registry, what the hell is this? I called a mate and he says i need a crack code. Anyone know where to find this and what to do next?????

Please help ive had a bloody bad day, lost my job, skint and im thirsty.
 

ScoobyJawa

Achtung!
Oct 2, 2002
449
0
Liphook
Visit site
Hmmm, can't seem to get the app to start with Win 7 64bit or Vista 64bit. Set as XP SP2 and administrator, but just crashes straight away?

Anyone else managed it? Or is it not going to fire up unless 32bit OS? :(
 
Last edited:

aBoijj

Active Member
May 20, 2009
104
1
Midlands
Have you tried WinXP mode in Windows 7? Can't remember if it's included in the RC and I've not installed the RC on my test machine yet but it's worth a look...
 

JessicaD

Guest
ScoobyJawa,

Microsoft does have an official Windows 7 RC Support Forum located here socialdottechnetdotmicrosoftdotcom/Forums/en-US/category/w7itpro/ (Replace the "dot" with a period "."). It is supported by product specialists as well as engineers and support teams. You may want to check there for further assistance.

Jessica
Microsoft Windows Client Team
 

alexbradford

Active Member
Aug 29, 2008
289
0
paisley
Hey you probably get clueless nobodys like me here all the time but its worth a shot, im running windows vista, vag-com 311-2 with a elm 323 obd2 cable( usb to obd2 ), im running vag-com in admistrator and compatability mode xp sp2. downloaded the drivers as per instructions earlier in the thread but it keeps saying im upto date, everytime i change the port it reads " interface status: 5-modem, no matter what port i set it too it reads the same message and all the other ports are inaccessible. Any help would be appreciated guys.
 

MrWill

Active Member
Aug 10, 2009
115
0
Bristol, UK
Hey, I just bought this: http://cgi.ebay.co.uk/USB-VAG-COM-4...ment?hash=item35a1093ca3&_trksid=p3286.c0.m14

Ive installed the drivers ok and everything, but nothing on the software works. Im running it on vista and whenever I click on something like '01 Engine' it comes up with 'vagcom has stopped working' and then closes down....my friend has exactly the same version but a lot of his functions work on the program :S Any ideas?
 
i know this has been asked a thew times already but does anybody know the best place to get a vagcom cable?
as ive been looking at the ebay cables but theres so many different cables with different numbers and letters its confusing. also reading the posts on here about the ebay cables being pikey im wondering if there any good?
if it makes a difference i have a mk4 ibiza.
 

OFI

Active Member
Sep 5, 2007
350
0
Salisbury
Has anyone managed to install and register this on Windows 7 32-bit yet?
I want to buy it but I don't fancy downgrading for it. I tried running the shareware version through an XP vmware image and that worked... once.
Have considered having a Windows XP usb stick and booting XP off that to save any compatibility issues. It'll be slow to boot but should be fine once up and running.

If you try to register VAG-COM will it base the code off the hardware or does it include the OS? (i.e. can you muck about with OSs after you've got a reg code I don't know how it works...)
 
Nimbus hosting - Based solely in the UK.